söndag 11 augusti 2013

Spaghetti och köttfärssås

Gott

4 portionerIngredienser
Gör så här:

  • 400 g köttfärs
  • 1 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2 msk Smör- eller rapsolja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 300 g spagetti
  • riven Svecia
  • 12 dl rött vin
  • 12 st köttbuljongtärningar
  • 34 dl vispgrädde
  • 400 g krossade tomater
  • 12 tsk strösocker
Skala och hacka lök och vitlök fint. Fräs den i smör- el rapsolja någon min. Lägg i köttfärsen, salta, peppra och bryn den. Tillsätt vin och smulad buljongtärning. Låt koka på medelvärme 5 min. Rör om då och då.
Häll i grädde och låt koka ytterligare 5 min. Tillsätt tomater och socker. Låt såsen koka under lock minst 30 min. Rör om då och då, häll i lite vatten om den blir torr.
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av pastan och blanda med köttfärssåsen. Servera med riven ost.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar