Gott
4 portionerIngredienser
Gör så här:
- 400 g köttfärs
- 1 st gul lök
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 300 g spagetti
- riven Svecia
- 1⁄2 dl rött vin
- 1⁄2 st köttbuljongtärningar
- 3⁄4 dl vispgrädde
- 400 g krossade tomater
- 1⁄2 tsk strösocker
Skala och hacka lök och vitlök fint. Fräs den i smör- el rapsolja någon min. Lägg i köttfärsen, salta, peppra och bryn den. Tillsätt vin och smulad buljongtärning. Låt koka på medelvärme 5 min. Rör om då och då.
Häll i grädde och låt koka ytterligare 5 min. Tillsätt tomater och socker. Låt såsen koka under lock minst 30 min. Rör om då och då, häll i lite vatten om den blir torr.
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av pastan och blanda med köttfärssåsen. Servera med riven ost.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar