måndag 5 augusti 2013

Min goda smuläppelpaj

Gott

En varm äppelpaj som smakar himmelskt med vaniljsås. Helst gjord på äpplen som håller på att bli gamla...Bäst när skalet börjar bli mjukt.




5-6 äpplen
75 g smör
2 dl havregryn
1 dl socker
1 dl vetemjöl
Mald kanel
Strösocker

Sätt ugnen på 200 grader.

Skala och dela äpplen i klyftor. Ta bort kärnorna och lägg äppelklyftorna i vatten under tiden, så de inte mörknar.

Rör smör, socker, mjöl och havregryn till en smulig deg. Lägg äppelklyftorna i en pajform.
Strö socker och mald kanel över och smula över degen.

Grädda ca 30 minuter och njut av en nygräddad äppelpaj. Lycka till! Hoppas att det smakar gott.










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar