Gott
En varm äppelpaj som smakar himmelskt med vaniljsås. Helst gjord på äpplen som håller på att bli gamla...Bäst när skalet börjar bli mjukt.
5-6 äpplen
75 g smör
2 dl havregryn
1 dl socker
1 dl vetemjöl
Mald kanel
Strösocker
75 g smör
2 dl havregryn
1 dl socker
1 dl vetemjöl
Mald kanel
Strösocker
Sätt ugnen på 200 grader.
Skala och dela äpplen i klyftor. Ta bort kärnorna och lägg äppelklyftorna i vatten under tiden, så de inte mörknar.
Rör smör, socker, mjöl och havregryn till en smulig deg. Lägg äppelklyftorna i en pajform.
Strö socker och mald kanel över och smula över degen.
Grädda ca 30 minuter och njut av en nygräddad äppelpaj. Lycka till! Hoppas att det smakar gott.
Skala och dela äpplen i klyftor. Ta bort kärnorna och lägg äppelklyftorna i vatten under tiden, så de inte mörknar.
Rör smör, socker, mjöl och havregryn till en smulig deg. Lägg äppelklyftorna i en pajform.
Strö socker och mald kanel över och smula över degen.
Grädda ca 30 minuter och njut av en nygräddad äppelpaj. Lycka till! Hoppas att det smakar gott.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar